Cursus Van blad zingen

van blad zingen header

De noten in de partituur beter begrijpen? En vlot kunnen zingen wat er staat?

Voor de derde keer wordt de cursus Van blad zingen voor koorzangers georganiseerd. Gedurende 6 weken worden de nodige vaardigheden getraind. Al zingende maken we ons de algemene muziekleer eigen en doen we gezamenlijke zang- en leesoefeningen. De cursus start eind januari. Bij de cursus is een werkboek inbegrepen met theoretische uitleg en wekelijkse oefeningen. De cursus is geschikt voor iedereen die zijn leesvaardigheid van het notenschrift wil vergroten en zal koorzangers helpen hun partituur gemakkelijker in te studeren. (Amateur)dirigenten die hun solfège-vaardigheden willen aanscherpen zijn uiteraard ook van harte welkom. Enige voorkennis van het notenschrift is wel gewenst.

De volgende onderdelen zullen aan bod komen:

  • algemene muziekleer: de elementaire muziektheorie zullen we ons vooral zingende eigen maken
  • uitvoeren van genoteerde ritmes
  • het zingen van éénstemmige en meerstemmige oefeningen en uiteindelijk (bescheiden) koorstukken
  • aandacht voor zangtechniek, stemvorming en tekst

De cursus bestaat in totaal uit 6 lessen (twee lesuren per week) gegeven in groepsverband (max. 5-6 personen). De kosten bedragen €110,00 (exclusief BTW) per persoon, inclusief al het lesmateriaal en heerlijke koffie en thee van Kaldi Maastricht.

Het is ook mogelijk de cursus te volgen in 6 privélessen (€210,00).

De cursus wordt gegeven door Nick Goudkuil, professioneel musicus en gediplomeerd muziekdocent (hoofdvak Theorie der Muziek, Conservatorium Maastricht, studerend hoofdvak orgel & improvisatie Conservatorium Luik).

Deze cursus is vol voor de groep op dinsdagochtend. Vanaf mei zal een groep op maandag- en/of woensdagavond starten. Inschrijven is nu mogelijk!

Wanneer: dinsdag van 10-12 uur, start 21 april – afhankelijk van de ontwikkelingen
Locatie: Kaldi Maastricht (Wyckerbrugstraat 40)

Er is plaats voor maximaal 5-6 personen.
Totaalprijs incl. 21% BTW: €133,10

Inschrijven

Je kunt je heel eenvoudig inschrijven voor de cursus door op onderstaande link te klikken. Om je inschrijving te bevestigen kun je veilig betalen met bijvoorbeeld iDeal.

> Inschrijven cursus van blad zingen

voorbeeldpagina  Pagina uit het cursusboek