Kerstconcert Maastricht 21 december 2019

Kerstconcert Maastricht 21 december 2019

Kerstconcert door vrouwenkoor Femmeuse o.l.v. Peter Weltens en organist Nick Goudkuil in de Sint-Martinuskerk van Wyck-Maastricht.

Sint-Martinuskerk (Rechtstraat 2 te Maastricht)
Aanvang: 20:30
GRATIS TOEGANG (vrijwillige bijdrage na afloop)

Een prachtig kerstconcert in de sfeervolle ambiance van te Sint-Martinuskerk in Maastricht (Wyck) door organist Nick Goudkuil en Vrouwenkoor Femmeuse onder leiding van hun dirigent Peter Weltens.

Op het programma staan stukken voor orgel solo, a capella koor en uiteraard klinken het orgel het Femmeuse ook een aantal keer samen. Zo zijn er composities over bekende Franse kerstliederen van de Parijse organist Yves Castagnet (verbonden aan de Notre Dame) te horen, speciaal voor deze gelegenheid bewerkt door Peter Weltens. Verder nog meer Franse koormuziek van Gabriël Fauré en ook Britse koormuziek is goed vertegenwoordigd met muziek van Bob Chilcott and John Tavener.

Op het orgel horen we Franse orgelmuziek van Claude Balbastre, César Franck en een Duits stuk van Johannes Brahms over het bekende lied ‘Es ist ein Ros’ entsprungen’. Ook staat op het programma de Maastrichtse première van het stuk ‘Fantaise sur Ave Maris Stella’ van Nick Goudkuil.

Een concert om naar uit te kijken! Het programma duurt ca. één uur.

Om de concerten te kunnen blijven organiseren wordt uw vrijwillige bijzonder op prijs gesteld. Richtbedrag: 5 euro per persoon.

poster-kerstconcert-2019

Femmeuse, opgericht in 2004 onder leiding van Wim Vluggen, is een dynamisch vrouwenkoor dat sinds 2011 onder leiding staat van Peter Weltens. Evenals het gezelschap kenmerkt het repertoire zich door zijn veelzijdigheid; het is zowel lichtvoetig als serieus, wereldlijk als religieus. Voornaamste doel is om door het gezamenlijk plezier in het maken van goede muziek deze stemming op het publiek over te brengen in een uitvoering. Muziek is pas waardevol als ze gedeeld kan worden met anderen!

Nick Goudkuil is organist van de Sint-Martinuskerk in Maastricht en geeft tevens als dirigent leiding aan het Sint-Martinuskoor Wyck. Hij studeerde Theorie der Muziek met uitvoerende vakken piano en zang aan het Conservatorium Maastricht en studeert nog orgel en improvisatie aan het Conservatoire Royal de Liège. Hij is actief als uitvoerend musicus, componist en docent. Zijn composities worden uitgegeven door Boeijenga Music te Leeuwarden.