Les op afstand

muziekles op afstand via webcam

Het is mogelijk de individuele lessen piano, orgel of muziektheorie op afstand te volgen. Dat verloopt via een videoverbinding via internet en die is heel eenvoudig te realiseren. Verder verloopt de les hetzelfde als een gewone muziekles. De lessen worden gegeven door een gediplomeerde docent (conservatorium Maastricht & Luik). Het enige wat voor les op afstand noodzakelijk is, is het volgende:

  1. Een goede internetverbinding
  2. Een smartphone of computer/laptop met webcam
  3. Eén van de volgende apps: Whatsapp, Skype of Zoom
  4. Een muziekinstrument (piano, orgel of keyboard)

Ruim voor het begin van de les testen we de verbinding, zodat dat tijdens de les helemaal in orde is.

Voor de lessen piano en orgel is het meestal het beste de camera/webcam te richten op het klavier. Voor de lessen muziektheorie wisselt dit vaker.

Omdat iedereen momenteel zijn steentje moet bijdragen aan de bestrijding van het coronavirus heeft het de nadrukkelijke voorkeur lessen op afstand te volgen. Zo beschermen we onze medemensen en kunnen we van muziek blijven genieten op verantwoorde wijze! Zodra het mag, kunnen de lessen ook op een ‘gewone’ manier worden gegeven.

> Bekijk het hele lesaanbod

Videolessen kunnen ook een oplossing zijn voor mensen die ver van Maastricht wonen. De lessen zijn in principe gewoon van uit ieder land te volgen, mits er een goede internetverbinding is. Mocht je hulp nodig hebben bij het instellen van je videoverbinding, dan help ik je graag!

Schrijf je nu in voor een gratis proefles/kennismakingsgesprek.

Email: info@muziektheoriemaastricht.nl
Telefoon: +31 (0)6 34 224 224
of via dit formulier:

Les op afstand FBA