Cursus Muziekgeschiedenis

muziekgeschiedenis maastricht

Wil je meer weten van muziekgeschiedenis? In deze cursus leer je in vogelvlucht de geschiedenis van de (Westerse) klassieke muziek kennen. We beginnen in de Middeleeuwen en Renaissance en schuiven iedere week een tijdvak op en zo komen we langs de Barok, het Classicisme, Romantiek & Impressionisme uiteindelijk aan in de Twintigste Eeuw en de moderne tijd. Dat doen we aan de hand van historische ontwikkelingen en context, componistenportretten en luisterfragmenten.

Na het volgen van deze cursus heb je helder overzicht van de ontwikkeling van de klassieke muziek, heb je kennis van de belangrijkste componisten en kun je muziek op het gehoor in de geschiedenis plaatsen. De cursus is zeer toegankelijk en geschikt voor iedereen die meer van klassieke muziek wil weten.

De cursus bestaat in totaal uit 6 lessen (twee lesuren per week) gegeven in groepsverband. De kosten bedragen €120,00 per persoon inclusief als het lesmateriaal en heerlijke koffie en thee van Kaldi Maastricht.
De cursus wordt gegeven door Nick Goudkuil, professioneel musicus en gediplomeerd muziekdocent.

Data

Dinsdag van 10 tot 12 uur – startdatum 15 september 2020
of
Woensdag van 14 tot 15 uur – startdatum 23 september 2020

Locatie: Kaldi Maastricht (Wyckerbrugstraat 40)

Je kunt je heel eenvoudig inschrijven voor de cursus door op onderstaande link te klikken. Om je inschrijving te bevestigen kun je veilig betalen met bijvoorbeeld iDeal. Voor vragen: info@muziektheoriemaastricht.nl

> Inschrijven cursus muziekgeschiedenis