Orgelles in Maastricht

Orgelles header

Bijna alle lessen kunnen op afstand worden gegeven > meer info

Heb je interesse om het klassieke orgel te bespelen? Ik kan je door middel van orgellessen een goede introductie geven in het orgelspel. Wanneer je al eerder piano hebt gespeeld zal dat zeker een voordeel zijn, maar je zult in de lessen merken dat het orgel toch echt een ander instrument is. Ook als je al eerder een ander instrument hebt gespeeld of helemaal geen instrument ben je natuurlijk van harte welkom. Er zijn orgels in alle soorten en maten en er is ook orgel muziek in alle soorten en maten geschreven. Lessen worden gegeven in Maastricht en soms ook op andere plaatsen in Zuid-Limburg.

Kerkelijk orgelspel

Speel je al orgel en wil je ook in de kerk gaan spelen of je speelvaardigheid in de liturgie verbeteren? In dat geval zijn lessen kerkelijk orgelspel geschikt. We zullen aandacht besteden aan het maken van een mooie harmonisatie van melodieën, het maken van passende voorspelen en het spelen van eenvoudige improvisaties. Ook kunnen we aandacht besteden aan het begeleiden van het Gregoriaans. Natuurlijk zullen we ook voldoende aandacht besteden aan orgelliteratuur.

De lessen duren 45 of 60 minuten en worden één op één gegeven. De leslocatie is 5 minuten lopen vanaf het station van Maastricht. De lessen worden gegeven door Nick Goudkuil (studie Conservatorium Maastricht, Conservatoire Royal de Liège). Vragen beantwoord ik graag per mail: info@muziektheoriemaastricht.nl

Inschrijven

Je kunt je hieronder heel eenvoudig online inschrijven voor orgellessen. Je kiest de duur (45 of 60 minuten) en vervolgens het aantal lessen dat je wilt hebben. Om je inschrijving te bevestiging kun je vervolgens veilig betalen, bijvoorbeeld via iDeal.

> Inschrijven orgelles 45 minuten (€29,- per les)

> Inschrijven orgelles 60 minuten (€35,- per les)

Vraag nu gratis een proefles/kennismakingsgesprek aan:

Zelf ben ik organist van de Sint-Martinuskerk in Maastricht. Naast het orgelspel in de vieringen verzorg ik er geregeld concerten. Daar van kun je hier wat opnames beluisteren.